Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Bardzo podoba mi się rozkład domu, jest idealny taki jakiego szukam, ale jest jeden problem, szukam domu z płaskim dachem. Czy jest możliwość zmiany projektu dachu i bryły budynku w górnej części aby wyglądał ciekawie i jakie by to były koszty ? Takie domy są coraz modniejsze i tańsze w budowie ale jest mało takich projektów. pozdrawiam

Witam

W sprawie zmian w projekcie i kosztów z tym związanych proszę o kontakt mailowy bezpośrednio z architektami na adres info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 693
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo proszę o przesłanie kosztorysu budowy domu Nela na adres: rav190@vp.pl

Jestem zainteresowany.

Napisano

Bardzo proszę o przesłanie kosztorysu budowy domu Nela na adres: rav190@vp.pl Jestem zainteresowany.

Dzień dobry,

kosztorysy w naszej ofercie są dodatkowo odpłatne. Mogę udostępnić nieodpłatnie zestawienie materiałów na stan surowy zamknięty. Czy chciałby Pan go otrzymać na wskazany adres mailowy?

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo proszę o przesłanie kosztorysu budowy domu Nela na adres: rav190@vp.pl Jestem zainteresowany.
Dzień dobry, kosztorysy w naszej ofercie są dodatkowo odpłatne. Mogę udostępnić nieodpłatnie zestawienie materiałów na stan surowy zamknięty. Czy chciałby Pan go otrzymać na wskazany adres mailowy? Pozdrawiam

Tak, bardzo proszę.

• 2 weeks later...
Napisano

Czy jest mozliwosc zmiany sposobu ogrzewania na paliwo stale? Czy jest mozliwosc powiekszenia pomieszczenia gospodarczego likwidując pralnie?

Napisano

mam pytanie czy w stanie surowym jest instalacja i gładź

Witam

Nasze wyceny nie uwzględniają kosztu zakupu i montażu żadnych instalacji wewnątrz budynku.

Stan surowy nie uwzględnia również gładzi - zawarte to jest w kosztorysie stanu wykończonego.

Pozdrawiam

Napisano

Chciałbym zmienić strop na monolityczny. Czy potrzebna jest zmiana ścianek działowych na nośne i wbudowanie dodatkowej belki w salonie?

Napisano

Chciałbym zmienić strop na monolityczny. Czy potrzebna jest zmiana ścianek działowych na nośne i wbudowanie dodatkowej belki w salonie?

Witam

W domu Nela zaprojektowano strop żelbetowy typu Filigran. Rozumiem, że chciałby Pan zmienić konstrukcję na strop żelbetowy, który można wykonać na budowie. Zmiana ta wymaga nowego projektu konstrukcji stropu w ramach adaptacji projektu. Ze względu na rozpiętości stropu nad salonem, najprawdopodobniej wystąpi komiczność dodatkowego podparcia stropu za pomocą słupów i podciągów lub ścian nośnych. Decyzję o wprowadzeniu dodatkowych elementów podejmie konstruktor po przeprowadzeniu obliczeń statycznych.

Pozdrawiam

Napisano

Witam, a gdybym chcial zmienic strop na gestozebrowy typu teriva?

Witam

Strop Teriva wymagałby zastosowania szeregu podpór pośrednich ( ścian i podciągów ) które z pewnością byłyby widoczne na suficie lub zmieniłyby nieco układ funkcjonalny wnętrza.

Pozdrawiam

Napisano

A czy jest jakas inna opcja wykonania stropu bez dodatkowych podpór i słupów?

Witam

Stropy żelbetowe mogą mieć dowolną geometrię i największe rozpiętości. Niestety każdy strop gęstożebrowy oraz drewniany musi mieć dużo więcej podpór, w mniejszych odległościach.

Pozdrawiam

Gość Daniel
Napisano

Witam,

poproszę o wysłanie wszelkich możliwych dokumentów, rysunków szczegółowych itp. na maile : drostowski@o2.pl

Czy zmianę w postaci poszerzenia domu od strony garażu o metr musiała by zrobić Państwa firma czy można by było ją wykonać na etapie

adaptacji ?

Pozdrawiam

Napisano

Witam, poproszę o wysłanie wszelkich możliwych dokumentów, rysunków szczegółowych itp. na maile : drostowski@o2.pl Czy zmianę w postaci poszerzenia domu od strony garażu o metr musiała by zrobić Państwa firma czy można by było ją wykonać na etapie adaptacji ? Pozdrawiam

Witam

Materiały wraz z odpowiedzią prześlemy w czwartek.

Pozdrawiam

Gość Ada i Adam
Napisano

Witam

Rozpocząłem budowę Neli :-) ławy juz zalane i w dniu dzisiejszym fundamenty pną się ku górze.

Środek zaczerpniemy z Neli IV, zrezygnowaliśmy ze stropu filigran na rzecz wiązaròw.

Jeśli chodzi o ławy to kierownik zadecydował, ze ławy o szer 60cm wystarczą więc na całość wyszło 27m3 betonu.

• 2 weeks later...
Napisano

Jesteśmy zainteresowani zakupem projektu oraz jego realizacja , jednakże mam pytanie czy ktoś w łódzkim buduje takowy domek i jest możliwość obejrzenia go na żywo ? Prosiłabym również o zdjęcia realizacji waszych prac oraz o koszty jakie faktycznie podnieśliście budując ten domek. Serdecznie pozdrawiam i dziękuje Ewa.larczynska@o2.pl

Gość Marek
Napisano

Witam Rozpocząłem budowę Neli :-) ławy juz zalane i w dniu dzisiejszym fundamenty pną się ku górze. Środek zaczerpniemy z Neli IV, zrezygnowaliśmy ze stropu filigran na rzecz wiązaròw. Jeśli chodzi o ławy to kierownik zadecydował, ze ławy o szer 60cm wystarczą więc na całość wyszło 27m3 betonu.

Witam, też jestem zainteresowany tym projektem. Chciałbym porozmawiać, gdzie jest budowa i czy można zobaczyć. Proszę o kontakt na maila betko@interia.pl