Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Proszę o podesłanie dokładnie opomiarowanego budynku . Oraz wszelkich bezpłatnych materiałów (guaraspyder@gmail.com). Z góry dziękuje

• Odpowiedzi 693
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.Kolega Artur pisał- Ja skopiuję prośbę i tekst.

Jestem zaiteresowany projektem Nela. Proszę o podesłanie dokładnie opomiarowanego budynku (chodzi o wnętrze). Lustrzane odbicie.

Oraz wszelkich materiałów , które mogą pomóc podjąć decyzję. pollar@wp.pl

Czy ktoś buduje taki dom w okolicach Bydgoszczy?, proszę o zdjęcia z realizacji projektu. pollar@wp.pl

Napisano

Witam.Kolega Artur pisał- Ja skopiuję prośbę i tekst. Jestem zaiteresowany projektem Nela. Proszę o podesłanie dokładnie opomiarowanego budynku (chodzi o wnętrze). Lustrzane odbicie. Oraz wszelkich materiałów , które mogą pomóc podjąć decyzję. pollar@wp.pl Czy ktoś buduje taki dom w okolicach Bydgoszczy?, proszę o zdjęcia z realizacji projektu. pollar@wp.pl

Witam

Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Jestem zainteresowana tym projektem. Bardzo proszę osoby które budują (lub wybudowały) Nelę o zdjęcia lub możliwość obejrzenia domu na żywo. Będę bardzo wdzięczna. lusi-lusi@o2.pl

Napisano

A ja nie polecam tego projektu, jest zupelnie niekompletny. Brak zestawienia materialow, a ten co jest zawiera ilosc grzejnikow (ktora kazdy sam moze sobie policzyc, ale np zestawienia stali, obliczen zbrojenia stropu i wiezby dachowej brak. Nie ma tak podstawowych informacji jak powierzchnie scian, ilosc tynkow wewnetrznych itp.

Wszystko trzeba liczyc sprawdzac. To nie jest pierwszy dom ktory buduje i mam wrazenie, ze dostalem niekompletny projekt, a co mowi Kierownik budowy ja temat przygotowania projektu nie bede powtarzal,bo nie przystoi.

Wstyd

Napisano

A ja nie polecam tego projektu, jest zupelnie niekompletny. Brak zestawienia materialow, a ten co jest zawiera ilosc grzejnikow (ktora kazdy sam moze sobie policzyc, ale np zestawienia stali, obliczen zbrojenia stropu i wiezby dachowej brak. Nie ma tak podstawowych informacji jak powierzchnie scian, ilosc tynkow wewnetrznych itp.

Wszystko trzeba liczyc sprawdzac. To nie jest pierwszy dom ktory buduje i mam wrazenie, ze dostalem niekompletny projekt, a co mowi Kierownik budowy ja temat przygotowania projektu nie bede powtarzal,bo nie przystoi.

Wstyd

Witam

Muszę obronić nasz projekt, gdyż to co Pan pisze jest nieprawdą i pomówieniem: wszystkie te materiały o których Pan pisze (zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego, zestawienie stali, elementów więźby dachowej) znajdują się w zeszycie zatytułowanym "Materiały Pomocnicze", którego jeden egzemplarz dołączany jest  do każdej dokumentacji projektowej. Ponadto znajduje się tam szereg pomocniczych rysunków wykonawczych, porad architekta/konstruktora.

Jeśli zaś chodzi o zestawienie powierzchni wszystkich przegród budynku (ściany, fundamenty, stropy, dach) na życzenie inwestora bezpłatnie dosyłamy je mailowo.

Pozdrawiam

Napisano

To chyba dostałem jakiś wybrakowany egzemplarz, bo w moich materiałach pomocniczych nie ma tych informacji.

Co do powierzchni ścian, itp to nie można tego dołączyć od razu? Zamiast zając się budową to muszę co chwile się o coś dopytywać?

Napisano

To chyba dostałem jakiś wybrakowany egzemplarz, bo w moich materiałach pomocniczych nie ma tych informacji.

Co do powierzchni ścian, itp to nie można tego dołączyć od razu? Zamiast zając się budową to muszę co chwile się o coś dopytywać?

Jeśli otrzymał Pan wybrakowany egzemplarz Materiałów Pomocniczych - oczywiście mógł go Pan zareklamować. Zeszyt ten zawiera spis treści, czyli wykaz materiałów, które powinny się w nim znaleźć - zawsze można to zweryfikować.

Jeśli brakuje Panu jakichś materiałów - proszę o kontakt mailowy na adres info@dobredomy.pl - to co będzie możliwe postaramy się Panu dosłać.

Pozdrawiam

Napisano

A ja nie polecam tego projektu, jest zupelnie niekompletny. Brak zestawienia materialow, a ten co jest zawiera ilosc grzejnikow (ktora kazdy sam moze sobie policzyc, ale np zestawienia stali, obliczen zbrojenia stropu i wiezby dachowej brak. Nie ma tak podstawowych informacji jak powierzchnie scian, ilosc tynkow wewnetrznych itp. Wszystko trzeba liczyc sprawdzac. To nie jest pierwszy dom ktory buduje i mam wrazenie, ze dostalem niekompletny projekt, a co mowi Kierownik budowy ja temat przygotowania projektu nie bede powtarzal,bo nie przystoi. Wstyd
Witam Muszę obronić nasz projekt, gdyż to co Pan pisze jest nieprawdą i pomówieniem: wszystkie te materiały o których Pan pisze (zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego, zestawienie stali, elementów więźby dachowej) znajdują się w zeszycie zatytułowanym "Materiały Pomocnicze", którego jeden egzemplarz dołączany jest  do każdej dokumentacji projektowej. Ponadto znajduje się tam szereg pomocniczych rysunków wykonawczych, porad architekta/konstruktora. Jeśli zaś chodzi o zestawienie powierzchni wszystkich przegród budynku (ściany, fundamenty, stropy, dach) na życzenie inwestora bezpłatnie dosyłamy je mailowo.   Pozdrawiam

Zakupiłem ten projekt i proszę o przesłanie mi zestawienie powierzchni wszystkich przegród budynków oraz inne bezpłatne dodatki. mój mail to piotr@abiz.pl

Napisano

Witam serdecznie, ja również zastanawiam się nad kupnem tego projektu Neal. Czy mógłbym prosić i wysłanie kosztorysu i zdjęć piotr.cetler@profit-partner.eu com z góry dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Witam serdecznie, ja również zastanawiam się nad kupnem tego projektu Neal. Czy mógłbym prosić i wysłanie kosztorysu i zdjęć piotr.cetler@profit-partner.eu com z góry dziękuję i pozdrawiam

Witam

Pozdrawiam

Gość Krzysiek
Napisano

Witam,

Czy ktoś zbliża się już do końca z budową tego domu? Interesuje mnie, czy jestem w stanie ten dom zbudować i wykończyć za 400-450tyś zł? - tak jak to jest w kosztorysie.

Napisano

Witam,

Czy ktoś zbliża się już do końca z budową tego domu? Interesuje mnie, czy jestem w stanie ten dom zbudować i wykończyć za 400-450tyś zł? - tak jak to jest w kosztorysie.

Kolego Ciężko powiedzieć czy uda Ci się go wykończyć w tej kwocie. Wszystko zależy od materiałów na jakie się zdecydujesz i koszty robocizny ! kosztorys nie wszystko obejmuje, a ceny nie które są z kosmosu ! jakie chcesz mieć ogrzewanie, wentylację, strop, okna, tynki itp. itd, taki kosztorys możesz sam zrobić ale trzeba poświęcić na to trochę czasu ! Przy samym wykopie różnice mogą byc w tysiącach złotych - oczywiście jeżeli jest teren prosty i masz piach/żwir to idealnie ale jak masz spadek i glinę to już to tak fajnie nie wygląda. Jeżeli masz podłączenia do kanalizy i wodociągów to podłączenia wyniosą kilka tysięcy ale jak nie masz i się zdecydujesz na studnie czy szambo to kilkanaście tysięcy. Najlepiej pójdź do firmy która buduje domki do stanu wykonczeniowego i niech Ci wycenią - zapewne od tej kwoty możesz odjąć jakieś 15-20 % jeżeli zdecydujesz się sam pokrecić za mateeriałami i ponegocjujesz z wykonawcami !!

Pozdrawiam

Ja właśnie wychodzę z ziemi:))

Napisano

Zakupiłem ten projekt i proszę o przesłanie mi zestawienie powierzchni wszystkich przegród budynków oraz inne bezpłatne dodatki. mój mail to piotr@abiz.pl

Witam

Również zakupiłem ten projekt i proszę o przesłanie mi zestawienia pow. wszystkich przegród budynków ścian sufitów itp. oraz wszystkie inne darmowe dodatki kutylowskimichal@wp.pl

A tak poza tym POLECAM TEN PROJEKT !!!!

Napisano

Witam

Również zakupiłem ten projekt i proszę o przesłanie mi zestawienia pow. wszystkich przegród budynków ścian sufitów itp. oraz wszystkie inne darmowe dodatki kutylowskimichal@wp.pl

A tak poza tym POLECAM TEN PROJEKT !!!!

Witam

Pozdrawiam

Napisano

Witam,   Czy ktoś zbliża się już do końca z budową tego domu? Interesuje mnie, czy jestem w stanie ten dom zbudować i wykończyć za 400-450tyś zł? - tak jak to jest w kosztorysie.

Witam zbliżam się do stropu i siegam już 65 tys.Jak cos to podaje meila mont 123@interia.pl

Napisano

Witam jestem na etapie stropu i zakupiłem już drewno na dach jak cos to prosze pisać podaje meila.

Pozdrawiam Bogdan.

mont123@interia.pl

Gość Krzysiek
Napisano

Witam zbliżam się do stropu i siegam już 65 tys. Jak cos to podaje meila mont 123@interia.pl

Dzięki, właśnie o takie informacje mi chodziło. Jak każdy rzuci jakąś kwotę, to już można jakiś pogląd mieć na koszty :) Nie chodziło mi o dokładny kosztorys i spis elementów ;)

Napisano

Witam!

Waham się pomiędzy dwoma projektami z Państwa pracowni.

Proszę o przesłanie mi na maila piochu-m@tlen.pl szczegółowszych materiałów dotyczących projektu Nela, to co Państwo mogą przesłać w celu lepszego zapoznania się z projektem: rzutów z wymiarami, zestawienia materiałów itp.

Jaka jest wysokość "użytkowa" na strychu?

Pozdrawiam - Piotr

Napisano

Witam! Waham się pomiędzy dwoma projektami z Państwa pracowni. Proszę o przesłanie mi na maila piochu-m@tlen.pl szczegółowszych materiałów dotyczących projektu Nela, to co Państwo mogą przesłać w celu lepszego zapoznania się z projektem: rzutów z wymiarami, zestawienia materiałów itp. Jaka jest wysokość "użytkowa" na strychu? Pozdrawiam - Piotr

Witam

Na przekrojach zaznaczone będą poszczególne wysokości.

Pozdrawiam

Napisano

Witam,

Dla zainteresowanych podaję koszty bo właśnie zakończyłem stan zero czyli ława, bloczki, kanalizacja, ocieplenie, chudziak, piasek do wewnątrz i na obsybkę. Całkowity koszt to 33000 zł.

Z tego robocizna 6500 zł i piasek bo dość wysoko go podsypałem 6000 zł. Jak ktoś chce szczegółową kalkulację to podaję maila piotr@abiz.pl.

Napisano

Witam, proszę o przesłanie większej ilości materiałów dotyczących tego projektu na maila: cupriak.ola@gmail.com

Pozdrawiam