Dobre Domy Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Luty 2016 prosze o materiały dotyczące budowy tego domy zestawienie materiałow na adres jamilar@interia.pl Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Grzegorz Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Luty 2016 Witam, proszę również o przesłanie na maila: marzenna@w.tkb.pl wszelkich danych o projekcie Julia, a w szczególności rzutów pomieszczeń z wymiarami oraz kosztorys budowy. Chciałabym również prosić o podpowiedź gdzie można w tym projekcie usytuować pralnie. Prośba do osób, które wybudowały dom o przesłanie na podany wyżej mail zdjęć ze środka domu jak również podesłanie cennych rad co zmieniły w projekcie albo czego nie zmieniły a po wybudowaniu domu okazało się, że dobrze byłoby wprowadzić jeszcze jakieś zmiany. Z góry dziękuję i pozdrawiam. :)J Ja również prosiłbym o tego typu informacje na maila grzes32s@interia.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Grzes i Aga Cytuj
Gość Krzysztof Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 22 Luty 2016 Witam. Proszę o odpowiedź, w którym miejscu w projekcie domu "Julia" wychodzi na zewnątrz rura wod/kan odprowadzająca nieczystości do szamba/kanalizy? Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 23 Luty 2016 Witam. Proszę o odpowiedź, w którym miejscu w projekcie domu "Julia" wychodzi na zewnątrz rura wod/kan odprowadzająca nieczystości do szamba/kanalizy? Witam W domu Julia wyprowadzenie do szamba/kanalizacji znajduje się na elewacji bocznej w pomieszczeniu spiżarni. Pozdrawiam Cytuj
Bobbudowniczy Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 3 Marzec 2016 Witam budowę rozpoczęliśmy 21.03.2014 , na dzień dzisiejszy mamy stan surowy zamknięty, elektryka, hydraulika, sufity położone, 16 czerwca wchodzą tynkarze, planujemy się wprowadzić w październiku. Projekt domu w realu wygląda bardzo ładnie, jest parę rzeczy w projekcie które można by było poprawić, ale są to drobnostki.Pozdrawiamy wszystkich KonradEla witam planuję budowę też tego domku mógłbym prosić o kilka rad pozdrawiam Cytuj
Gość Krzysztof Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 23 Marzec 2016 Witam. W projekcie Julia zaprojektowano strop drewniany. Czy istnieje także wersja ze stropem gęstożebrowym. Jeżeli nie, to jakie kroki należy poczynić, aby dokonać zmiany stropu z drewnianego na żelbetowy? Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 Witam. W projekcie Julia zaprojektowano strop drewniany. Czy istnieje także wersja ze stropem gęstożebrowym. Jeżeli nie, to jakie kroki należy poczynić, aby dokonać zmiany stropu z drewnianego na żelbetowy? Dzień dobry, W projekcie Julia zaprojektowano wiązary dachowe prefabrykowane, które tworzą konstrukcję dachu oraz stropu nad parterem. Nie posiadamy wersji tego projektu ze stropem gęstożebrowym. Taką zmianę można wprowadzić do projektu na etapie adaptacji, ale należy się liczyć z tym, że konieczne może się okazać również przeprojektowanie więźby dachowej. Nasza pracownia wystawi bezpłatną zgodę na taką zmianę. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Ola Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 Witam, jestem poważnie zainteresowany tym projektem, czy ktoś może posiada jakieś zdjęcia z realizacji? Czy może w województwie lubelskim ktoś z Państwa buduje ten dom oraz czy można by było podjechać i zobaczyć jak on wygląda? Do administracji, czy mógłbym dostać na maila wycenę oraz szczegółowe szkice i wymiary pomieszczeń? Mail do kontaktu: norbus48@gmail.com Zapraszam na bloga http://www.domjulia.mojabudowa.pl/. My już mieszkamy tylko w lubuskim Cytuj
Gość Ola Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 witam jestesmy zainteresowani budowa tego domu i mamy pytanie i czy jest mozliwe wybudowanie i zamieszkanie za kwote 280000 Witam. Nie ma takiej opcji My włożyliśmy 520 tys razem z działką (ok 50 tys). Już mieszkamy http://www.domjulia.mojabudowa.pl/. Dużo robiliśmy sami lub po znajomości Cytuj
Gość Witam w klubie :) Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Kwiecień 2016 witam jestesmy zainteresowani budowa tego domu i mamy pytanie i czy jest mozliwe wybudowanie i zamieszkanie za kwote 280000 Witam. Nie ma takiej opcji My włożyliśmy 520 tys razem z działką (ok 50 tys). Już mieszkamy http://www.domjulia.mojabudowa.pl/. Dużo robiliśmy sami lub po znajomości To i tak niedużo. Natomiast kwota 280.000 jest po prostu nierealna. Cytuj
Gość pawel Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Kwiecień 2016 Witam, jestem poważnie zainteresowany tym projektem, czy ktoś może posiada jakieś zdjęcia z realizacji? Czy może w województwie lubelskim ktoś z Państwa buduje ten dom oraz czy można by było podjechać i zobaczyć jak on wygląda? Do administracji, czy mógłbym dostać na maila wycenę oraz szczegółowe szkice i wymiary pomieszczeń? Mail do kontaktu: norbus48@gmail.com W Chełmie juz stoi Julia ;-) pytania na e-mail cickin@op.pl Cytuj
Gość aśka Napisano 14 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Maj 2016 Witam. W projekcie Julia zaprojektowano strop drewniany. Czy istnieje także wersja ze stropem gęstożebrowym. Jeżeli nie, to jakie kroki należy poczynić, aby dokonać zmiany stropu z drewnianego na żelbetowy? Dzień dobry, W projekcie Julia zaprojektowano wiązary dachowe prefabrykowane, które tworzą konstrukcję dachu oraz stropu nad parterem. Nie posiadamy wersji tego projektu ze stropem gęstożebrowym. Taką zmianę można wprowadzić do projektu na etapie adaptacji, ale należy się liczyć z tym, że konieczne może się okazać również przeprojektowanie więźby dachowej. Nasza pracownia wystawi bezpłatną zgodę na taką zmianę. Pozdrawiam. My zmieniliśmy strop drewniany na żelbetowy. Więźba dachowa również została zmieniona. Cytuj
Gość Krzysztof Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Maj 2016 Witam. W projekcie Julia zaprojektowano strop drewniany. Czy istnieje także wersja ze stropem gęstożebrowym. Jeżeli nie, to jakie kroki należy poczynić, aby dokonać zmiany stropu z drewnianego na żelbetowy? Dzień dobry, W projekcie Julia zaprojektowano wiązary dachowe prefabrykowane, które tworzą konstrukcję dachu oraz stropu nad parterem. Nie posiadamy wersji tego projektu ze stropem gęstożebrowym. Taką zmianę można wprowadzić do projektu na etapie adaptacji, ale należy się liczyć z tym, że konieczne może się okazać również przeprojektowanie więźby dachowej. Nasza pracownia wystawi bezpłatną zgodę na taką zmianę. Pozdrawiam. My zmieniliśmy strop drewniany na żelbetowy. Więźba dachowa również została zmieniona. Witam. Możesz napisać, ile wziął od was projektant za przeprojektowanie stropu i więźby oraz ile kosztuje materiał na strop żelbetowy? dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj
Gość Darecki Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Czerwiec 2016 Witam Jestem zainteresowany budową domu według tego projektu. Bardzo interesują mnie wymiary pomieszczeń i czy istnieje możliwość powiększenia pomieszczenia kotłowni oraz garażu o jeden metr ale tylko na szerokości garażu ( nie ruszając lewej strony tj. od wejścia do budynku). Proszę o szczegóły projektu. Ps. szukam takiego budynku w wielkopolsce pozdrawiam osowa54@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Czerwiec 2016 Witam Jestem zainteresowany budową domu według tego projektu. Bardzo interesują mnie wymiary pomieszczeń i czy istnieje możliwość powiększenia pomieszczenia kotłowni oraz garażu o jeden metr ale tylko na szerokości garażu ( nie ruszając lewej strony tj. od wejścia do budynku). Proszę o szczegóły projektu. Ps. szukam takiego budynku w wielkopolsce pozdrawiam osowa54@gmail.com Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Zmiany można dokonać na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam Cytuj
gogabed Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Czerwiec 2016 Miałem ten sam dylemat ale rozwiązałem go w bardzo prosty sposób. Wprowadziłem również kilka drobnych zmian jeśli chodzi o niektóre ścianki działowe, dom zyskał na tym bardzo wiele. Niebawem moja ekipa bierze się za dach A jak Pan rozwiązał problem z pralnią gdzie ją Pan umieścił? Cytuj
Gość Witam w klubie :) Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Czerwiec 2016 Miałem ten sam dylemat ale rozwiązałem go w bardzo prosty sposób. Wprowadziłem również kilka drobnych zmian jeśli chodzi o niektóre ścianki działowe, dom zyskał na tym bardzo wiele. Niebawem moja ekipa bierze się za dach A jak Pan rozwiązał problem z pralnią gdzie ją Pan umieścił? Już kiedyś o tym pisałem, ponieważ ktoś o to pytał. Wygospodarowałem pralnię w pomieszczeniu gospodarczym kosztem "dosłownie" niewielkiego kawałka garażu, który w realu jest naprawdę olbrzymi. Wyszło super. Jednak wejście do tego pomieszczenia zrobiłem od strony wiatrołapu. Na pralnię mogłem sobie pozwolić w pomieszczeniu gospodarczym, w którym jest również kotłownia, ponieważ CO zasilane jest gazem, mówiąc wprost, jest tam po prostu czysto. Cytuj
Gość Slawek Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Sierpień 2016 Jestem zainteresowany budowa tego domu. Dla wiekszej orietacji poprosilbym o dane jezeli chodzi o gabaryty (calkowita szerokosc i dlugosc domu) ale bez garazu. Przypuszczam ze mozna z tego garazu zrezygnowac? Jak duze sa poszczegolne pomieszczenia? Jezeli zrezygnuje z garazu czy dach moglby byc mniej skomplikowany i bardziej wykorzystany do zagospodarowania? Prosze o informacje na mmss.lucki@wp.pl Z gory dziekuje. Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpień 2016 Jestem zainteresowany budowa tego domu. Dla wiekszej orietacji poprosilbym o dane jezeli chodzi o gabaryty (calkowita szerokosc i dlugosc domu) ale bez garazu. Przypuszczam ze mozna z tego garazu zrezygnowac? Jak duze sa poszczegolne pomieszczenia? Jezeli zrezygnuje z garazu czy dach moglby byc mniej skomplikowany i bardziej wykorzystany do zagospodarowania? Prosze o informacje na mmss.lucki@wp.pl Z gory dziekuje. Witam. Przesłałem na podany adres rysunki szczegółowe z dokładnymi wymiarami domu. Usunięcie garażu jest możliwe i spowoduje że budynek będzie miał bardziej regularny kształt dachu (będzie mniej skomplikowany). W projekcie zastosowano prefabrykowane wiązary drewniane jako konstrukcję dachu i sufitu nad parterem. W części środkowej (w obrębie kalenicy) dachu przewidziana jest możliwość wejścia na strych nieużytkowy (wyłaz strychowy znajduje się w garażu). Projekt nie przewiduje możliwości zagospodarowania poddasza. Zarówno mały kąt dachu jak i zaprojektowana konstrukcja ograniczają możliwość wykorzystania poddasza na cele mieszkalne. Pozdrawiam Cytuj
Gość Henryk Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Sierpień 2016 Witam. Mam prośbę o wycenę stropu, który jest tańczy z ytoga czy drewniany. Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Sierpień 2016 Witam. Mam prośbę o wycenę stropu, który jest tańczy z ytoga czy drewniany. Witam. W domu JULIA zaprojektowane zostały prefabrykowane wiązary dachowe wg technologii firmy MITEK. Pas dolny wiązara stanowi konstrukcję pod montaż sufitu z płyt gipsowo-kartonowych na ruszcie metalowym. Ewentualna zmiana konstrukcji stropu i więźby dachowej jest możliwa, ale konieczne będzie opracowanie nowego projektu konstrukcji dla budynku. Niestety nie posiadamy danych na temat różnicy w kosztach budowy dla stropu drewnianego i płyt stropowych YTONG. Pozdrawiam Cytuj
Gość Barbara Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2016 Witam serdecznie. Planujemy budowę tego domu, dlatego proszę Państwa o przesłanie wszystkich przydatnych informacji na e-mail basiaz79@o2.pl Będę wdzięczna za wszelkie szczegóły projektu. Pozdrawiam:) Cytuj
Gość Małgorzata Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Wrzesień 2016 Projekt zamówiony. Na wiosnę ruszamy - woj. lubelskie. Nie ma piękniejszego i praktyczniejszego projektu ;-) Witam! Nosimy się z zamiarem kupna tego projektu, jesteśmy nim zachwyceni. Mieszkamy w Lublinie i chętnie zobaczymy Państwa domek jeśli nie macie Państwo nic przeciwko. Pozdrawiam Małgorzata Cytuj
Gość Witam w klubie :-) Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Wrzesień 2016 Projekt zamówiony. Na wiosnę ruszamy - woj. lubelskie. Nie ma piękniejszego i praktyczniejszego projektu ;-) Witam! Nosimy się z zamiarem kupna tego projektu, jesteśmy nim zachwyceni. Mieszkamy w Lublinie i chętnie zobaczymy Państwa domek jeśli nie macie Państwo nic przeciwko. Pozdrawiam Małgorzata Jak ja lubię takie wpisy! :-) To prawda...jest najpiękniejszy!Gratuluję, życzę powodzenia i trzymam kciuki. Cytuj
Gość grzegorz Napisano 25 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Wrzesień 2016 Witam serdecznie, również proszę o przesłanie wszelkich danych o projekcie Julia na adres stegr1@wp.pl pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi