Gość Kasia Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Listopad 2015 Witam jestem zainteresowana projektem. Czy przesyłane materiały są darmowe? jeśli tak bardzo proszę o przesłanie ma maila katarzynadeka02@gmail.com. Dodatkowo miałabym kilka pytań odnośnie zmian w projekcie. Jeśli ktoś buduje ten dom i nie ma nic przeciwko, żeby go udostępnić do obejrzenia bardzo proszę o kontakt na w/w maila. Bardzo mi zależy żeby obejrzeć domek na żywo, może być w trakcie budowy, w stanie surowym lub już zamieszkały. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kasia Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Listopad 2015 Czy ktoś buduje ten domek w mazowieckim, łódzkim lub świętokrzyskim? jeśli byłby ktoś tak uprzejmy i zechciał nam pokazać swój dom w budowie lub już wybudowany bardzo proszę o wiadomość katarzynadeka02@gmail.com Pozdrawiam i liczę na pomoc Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Listopad 2015 Witam jestem zainteresowana projektem. Czy przesyłane materiały są darmowe? jeśli tak bardzo proszę o przesłanie ma maila katarzynadeka02@gmail.com. Dodatkowo miałabym kilka pytań odnośnie zmian w projekcie. Jeśli ktoś buduje ten dom i nie ma nic przeciwko, żeby go udostępnić do obejrzenia bardzo proszę o kontakt na w/w maila. Bardzo mi zależy żeby obejrzeć domek na żywo, może być w trakcie budowy, w stanie surowym lub już zamieszkały. Pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Julia Napisano 14 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Listopad 2015 Witam,prześle ktoś fotki z budowy tego domku??? dzięki pozdrawiam email: syjam1986@o2.pl Zapraszam na bloga z fotkami domku http://www.domjulia.mojabudowa.pl/ Cytuj
Dobre Domy Napisano 15 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 15 Listopad 2015 Zapraszam na bloga z fotkami domku http://www.domjulia.mojabudowa.pl/ A ja zapraszam do wzięcia udziału w naszym konursie fotograficznym - wystarczy przysłać kilka zdjeć domu.. https://www.dobredomy.pl/news,konkurs-fotograficzny.html Pozdrawiam Cytuj
Gość Rafał Napisano 15 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 15 Listopad 2015 Dzień Dobry Jestem zainteresowany projektem i w związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy istnieje możliwość wydłużenia garażu o ok 1-2 m 2. Czy możliwe jest zainstalowanie dodatkowego zewnętrznego kominka na krótkiej ściance pomiędzy łazienką a salonem. Ewentualnie gdzie można by to zrobić? 3. Czy da sie zrobić dodatkowe wyjście z pomieszczenia gospodarczego bezpośrednio na zewnątrz? 4. Czy można nieco skrócić ściankę na której zabudowany jest kominek wewnętrzny? 5. Czy i o ile da się przesunąć w lewo ściankę pomiędzy wiatrołapem a pom. gospodarczym? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Listopad 2015 Dzień Dobry Jestem zainteresowany projektem i w związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy istnieje możliwość wydłużenia garażu o ok 1-2 m 2. Czy możliwe jest zainstalowanie dodatkowego zewnętrznego kominka na krótkiej ściance pomiędzy łazienką a salonem. Ewentualnie gdzie można by to zrobić? 3. Czy da sie zrobić dodatkowe wyjście z pomieszczenia gospodarczego bezpośrednio na zewnątrz? 4. Czy można nieco skrócić ściankę na której zabudowany jest kominek wewnętrzny? 5. Czy i o ile da się przesunąć w lewo ściankę pomiędzy wiatrołapem a pom. gospodarczym? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Witam Odpowiedzi na pytanie zamieszczone są na zielono bezpośrednio obok pytań: 1. Czy istnieje możliwość wydłużenia garażu o ok 1-2 m Bez problemu w ramach adaptacji 2. Czy możliwe jest zainstalowanie dodatkowego zewnętrznego kominka na krótkiej ściance pomiędzy łazienką a salonem. Ewentualnie gdzie można by to zrobić? Dokładnie tak jak Pan pisze. Trzeba tylko dopasować lokalizację komina do układu elementów więźby dachowej 3. Czy da sie zrobić dodatkowe wyjście z pomieszczenia gospodarczego bezpośrednio na zewnątrz? Bez problemu w ramach adaptacji 4. Czy można nieco skrócić ściankę na której zabudowany jest kominek wewnętrzny? Trochę tak ale będzie to wymagało przeprojektowania stropu w tym rejonie. To więcej pracy dla projektanta adaptującego 5. Czy i o ile da się przesunąć w lewo ściankę pomiędzy wiatrołapem a pom. gospodarczym? Każde przesunięcie powoduje zmianę konstrukcji. Jest to możliwe o dowolną odległość w ramach obrysu budynku ale wymaga przeprojektowania fundamentów i podparcia stropu. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Magda Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Listopad 2015 Witam serdecznie!!!Jestem bardzo zainteresowana tym projektem,tylko ,ze w warunkach zabudowy mam dach dwuspadowy. Czy dostępny byłby projekt zbliżony do tego tylko z dachem dwuspadowym?. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Listopad 2015 Witam serdecznie!!!Jestem bardzo zainteresowana tym projektem,tylko ,ze w warunkach zabudowy mam dach dwuspadowy. Czy dostępny byłby projekt zbliżony do tego tylko z dachem dwuspadowym?. Pozdrawiam Witam Przy takiej rozpiętości budynku ciężko będzie o dom z dachem dwuspadowym Polecam zapoznać się z naszą ofertą domówparterowych z dwuspadowym dachem - może akurat wybierze Pani coś dla Siebie https://www.dobredomy.pl/projekty/?psearch%5Bname%5D=0&psearch%5BsizeMin%5D=&psearch%5BsizeMax%5D=&psearch%5BareaWidth%5D=&psearch%5Blevels1%5D=1&psearch%5BroofType1%5D=1&psearch%5Bauthor%5D=0&psearch%5Bsearch_advanced%5D=1 Pozdrawiam Cytuj
Gość Ola Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Grudzień 2015 Witam, Proszę o przesłanie dokumentów dotyczących budowy Julii na adres: cupriak.ola@gmail.com, dziękuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Grudzień 2015 Witam, Proszę o przesłanie dokumentów dotyczących budowy Julii na adres: cupriak.ola@gmail.com, dziękuję. Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Piotr Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Styczeń 2016 Witam, Jestem zainteresowany projektem - ale mam kilka pytań: 1. Potrzebuję dodatkowy pokój - dlatego proszę o informację, czy jest możliwość, aby zamiast pokoju (sypialni) 19,1m2 - przedłużyć korytarz i zrobić po prawej kolejny pokój 13,1m2, a sypialnię zrobić o ten jeden pokój dalej? (czyli stworzyłoby to 4 pokoje: 3x 13,1m2 i 1,19,1m2). 2. Pomieszczenie gospodarcze - chciałbym przesunąć ścianę lewą aby była równo ze ścianą garażu i tam zrobić wejście do tego pomieszczenia bezpośrednio z domu oraz usunąć prawe drzwi wejścia do pomieszczenia gospodarczego z garażu pozostawiając tylko lewe. (czyli przez stworzone pomieszczenie wchodziłoby się z domu do garażu) - chcemy to powiększyć, aby zrobić w tym miejscu kotłownię z pralnią. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Styczeń 2016 Witam, Jestem zainteresowany projektem - ale mam kilka pytań: 1. Potrzebuję dodatkowy pokój - dlatego proszę o informację, czy jest możliwość, aby zamiast pokoju (sypialni) 19,1m2 - przedłużyć korytarz i zrobić po prawej kolejny pokój 13,1m2, a sypialnię zrobić o ten jeden pokój dalej? (czyli stworzyłoby to 4 pokoje: 3x 13,1m2 i 1,19,1m2). 2. Pomieszczenie gospodarcze - chciałbym przesunąć ścianę lewą aby była równo ze ścianą garażu i tam zrobić wejście do tego pomieszczenia bezpośrednio z domu oraz usunąć prawe drzwi wejścia do pomieszczenia gospodarczego z garażu pozostawiając tylko lewe. (czyli przez stworzone pomieszczenie wchodziłoby się z domu do garażu) - chcemy to powiększyć, aby zrobić w tym miejscu kotłownię z pralnią. Pozdrawiam Witam Zmiany, o których Państwo piszą są możliwe do zaprojektowania. Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu. Wybrany przez Państwa architekt dokona ich wyceny i wprowadzi na nasz oryginalny projekt. Zmiany w projekcie mogą również wprowadzić architekci w naszej pracowni (są to zmiany dodatkowo płatne). By uzyskać wycenę zmian proszę o przesłanie maila z zapytaniem na adres info@dobredomy.pl. Pozdrawiam Cytuj
Norbus Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Styczeń 2016 Witam, jestem poważnie zainteresowany tym projektem, czy ktoś może posiada jakieś zdjęcia z realizacji? Czy może w województwie lubelskim ktoś z Państwa buduje ten dom oraz czy można by było podjechać i zobaczyć jak on wygląda? Do administracji, czy mógłbym dostać na maila wycenę oraz szczegółowe szkice i wymiary pomieszczeń? Mail do kontaktu: norbus48@gmail.com Cytuj
Gość Witam w klubie :) Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Styczeń 2016 Witam, Jestem zainteresowany projektem - ale mam kilka pytań: 1. Potrzebuję dodatkowy pokój - dlatego proszę o informację, czy jest możliwość, aby zamiast pokoju (sypialni) 19,1m2 - przedłużyć korytarz i zrobić po prawej kolejny pokój 13,1m2, a sypialnię zrobić o ten jeden pokój dalej? (czyli stworzyłoby to 4 pokoje: 3x 13,1m2 i 1,19,1m2). 2. Pomieszczenie gospodarcze - chciałbym przesunąć ścianę lewą aby była równo ze ścianą garażu i tam zrobić wejście do tego pomieszczenia bezpośrednio z domu oraz usunąć prawe drzwi wejścia do pomieszczenia gospodarczego z garażu pozostawiając tylko lewe. (czyli przez stworzone pomieszczenie wchodziłoby się z domu do garażu) - chcemy to powiększyć, aby zrobić w tym miejscu kotłownię z pralnią. Pozdrawiam Co do pomieszczenia gospodarczego to myślę, że spokojnie to się da zrobić.Ja wygospodarowałem pralnię w pomieszczeniu gospodarczym kosztem dosłownie małego kawałka garażu.Wyszło super! Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Styczeń 2016 Witam, jestem poważnie zainteresowany tym projektem, czy ktoś może posiada jakieś zdjęcia z realizacji? Czy może w województwie lubelskim ktoś z Państwa buduje ten dom oraz czy można by było podjechać i zobaczyć jak on wygląda? Do administracji, czy mógłbym dostać na maila wycenę oraz szczegółowe szkice i wymiary pomieszczeń? Mail do kontaktu: norbus48@gmail.com Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość kkk Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 22 Styczeń 2016 Witam, jestem poważnie zainteresowany tym projektem, czy ktoś może posiada jakieś zdjęcia z realizacji? Czy może w województwie lubelskim ktoś z Państwa buduje ten dom oraz czy można by było podjechać i zobaczyć jak on wygląda? Do administracji, czy mógłbym dostać na maila wycenę oraz szczegółowe szkice i wymiary pomieszczeń? Mail do kontaktu: norbus48@gmail.com Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Witam czy ja też mógłbym prosić o przesłanie materiałów ? będę bardzo wdzięczny ! karolek1637@wp.pl Pozdrawiam i dziękuję ! Cytuj
Dobre Domy Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 22 Styczeń 2016 Witam czy ja też mógłbym prosić o przesłanie materiałów ? będę bardzo wdzięczny ! karolek1637@wp.pl Pozdrawiam i dziękuję ! Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Radek Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Luty 2016 Witam Jeżeli można to również poproszę o materiały. zamirus@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Luty 2016 Witam Jeżeli można to również poproszę o materiały. zamirus@gmail.com Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Krzysztof Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Luty 2016 Witam, jestem zainteresowany tym projektem. Wiele informacji odnośnie budynku jest zawarte na stronie, lecz nie wszystko co mnie interesuje, a mianowicie chodzi mi o przekrój poprzeczny budynku. Dokładnie interesują mnie wymiary otworów okiennych, oraz wymiary ich rozmieszczenie na poszczególnych ścianach. Prosiłbym o przesłanie tych danych na adres: ignac97@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Luty 2016 Witam, jestem zainteresowany tym projektem. Wiele informacji odnośnie budynku jest zawarte na stronie, lecz nie wszystko co mnie interesuje, a mianowicie chodzi mi o przekrój poprzeczny budynku. Dokładnie interesują mnie wymiary otworów okiennych, oraz wymiary ich rozmieszczenie na poszczególnych ścianach. Prosiłbym o przesłanie tych danych na adres: ignac97@wp.pl Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość marta Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Luty 2016 witam jestesmy zainteresowani budowa tego domu i mamy pytanie i czy jest mozliwe wybudowanie i zamieszkanie za kwote 280000 Cytuj
Gość marta Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Luty 2016 prosze o materiały dotyczące budowy tego domy zestawienie materiałow na adres jamilar@interia.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Luty 2016 witam jestesmy zainteresowani budowa tego domu i mamy pytanie i czy jest mozliwe wybudowanie i zamieszkanie za kwote 280000 Witam Kwota 280tys PLN jest kwotą netto (należy doliczyć do niej VAT) i nie obejmuje kosztu zakupu i montażu wszystkich instalacji wewnątrz budynku. Ostateczny koszt budowy zależny jest również od użytych materiałów, ceny robocizny w rejonie budowy, standardu wykończenia. Należy koszt budowy każdorazowo zweryfikować w odniesieniu do indywidualnych, lokalnych warunków. Trzeba się również liczyć z kosztami początkowymi takimi jak adaptacja projektu, przyłącza, przygotowanie działki, zagospodarowanie terenu, itp... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi